Tidlösa klassiker – Den stickade tröjan

marilyn-in-sweater-lets-make-love

Den stickade tröjan finns i mängder av varianter, men en ständigt återkommande klassiker är den kabelstickade varianten. Den kabelstickade tröjan började som ett plagg för fiskare och män till sjöss i början av 1900-talet. Sättet den var tillverkad från början gjorde att den var nästan vattenavvisande, så man höll sig varm. Detta på grund av det kabelstickade mönstret kombinerat med materialvalet(otvättad ull)Så mönstret var mer än bara dekorativt, det fyllde även en viktig funktion.

Det finns även alla möjliga sagor kring de olika mönstren, att de skulle betyda olika saker, till exempel föra lycka med sig.

Senare kom tröjan att förknippas med ”finsporter” som golf och cricket samt en dyr, preppy stil. Idag bärs tröjtypen av män, kvinnor och barn i alla åldrar. (källa: http://www.mrporter.com/journal/journal_issue37/4?cm_sp=homepage-_-theclassics-_-011111#1  

http://www.wisegeek.com/what-is-a-cable-knit-sweater.htm  )

Audrey-Hepburn19-480x353

 

 

New-Ralph-Lauren-Womens-S-M-L-XL-White-Cable-Knit-Jumper-Sweater-Crew-Neck-181230950263

 

Den här kabelstickade tröjan i kashmir är ständigt återkommande i Ralph Laurens sortiment och hör till deras signaturplagg (källa: http://global.ralphlauren.com/en-us/Style/Women/RLClassics/Pages/cableknit_sweater.aspx? )

A.F. Vandervorst

 

sonia rykiel

 

balenciaga

 

AWAKE_038_1366.450x675

 

3.1 philip lim

 

ralph lauren

 

Bild 1 – A.F. Vandervorst, Bild 2 -Sonia Rykiel, Bild 3 – Balenciaga, Bild 4 – AWAKE, Bild 5 – 3.1 Philip Lim , Bild 6 – Ralph Lauren

Xo, xo Naim

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *