Azzedine Alaia

alaiaMan behöver inte vara lång för att vara stor!! Azzedine Alaia, en av de största modedesignerna i världen!! En favorit bland stora kändisar och presidentsfruar. En skapare vars kreationer uppskattas av både modeälskare och konstentusiaster.

Azzedine Alaia föddes i Tunisen 26 february 1940 och flyttade till Paris 1957, efter att ha studerat på École des Beaux-Arts i Tunisien, för att börja arbeta som modedesigner på Dior och senare för Guy Laroche och Thierry Mugler innan han öppnade sin egen ateljé på 1970-talet.

Även att han skrivit samarbetskontrakt med både Prade Group (år 2000) och senare Richemont Group (år 2007) har han alltid ägt sitt varumärke och hållit fast vid sin frihet och rättighet för att skapa och göra det han vill, när han vill och vad han vill!!! För många kanske det låter som en självklarhet – att en designer ska bestämma över vad dem vill skapa – men det är inte alltid så!!

#Alaia #Galliera #Exhibition (2)elle-azzedine-alaia-retrospective-1-deimagine_din_expozitie_3_decemb  //Palais Galliera mode museum i Paris 2013

En utställning som hyllar Azzedine Alaia som modeprofet.

Azzedine-Alaia-exhibit-at-Palais-Galliera-Paris-France-04butikAzzedine-Alaia-exhibition-Paris-DASH-Magazine-5.jpg.5000x600_q90Azzedine-Alaia-exhibit-at-Palais-Galliera-Paris-France-10//Azzedine Alaia butik i Paris

Under hösten förra året öppnades en Azzedine Alaia butik på tre våningar i Paris. Richemont Group, som även äger bl.a Cartier och Chloé, har inte snålat med finansieringen :o). Butiken är som ett museum i sig. Super läckert!!

Där har vi det Azzedine Alaia – liten… kanske… men ändå väldigt STOR :o).

Xoxo Naim

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *