John Galliano – vad tycker du?

galliano bw

John Galliano en excentrisk kreatör, en modedesigner på högsta nivå och en artist utan gränser. Född i Gibraltar och uppväxt i England, son till Anita en flamencolärare och Juan Galliano en rörmokare. Han gick ut som modedesigner från Saint Martin’s school of Art med topbetyg 1988 och satte upp sitt eget märke som efter bara ett par år gick i konkurrs. John Galliano flyttade då till Paris för att bygga upp sin karriär och sitt varumärke på nytt. Från 1995 – 2011 arbetade han för LVMH som designerchef för först Givenchy och sen för Dior.

gallianoartJohn-Galliano-hero

John Galliano sparkades från Dior i februari 2011 efter att ha uttryckt sig rasistiskt i en bar i Frankrike vid ett par tillfällen. Händelsen hamnade i rättegång och var extremt omdiskuterat i modebranschen… många delade meningar… men enligt Dior var hans handling skadande för bolaget och det ända rätta var att avskeda John Galliano.

fashionGallianofashionVad mer ska man säga… personligen tycker jag att det hela var en konspiration mot John Galliano av Dior och LVMH för att bli av med honom på något sätt!! Han kanske blev lite för excentrisk eller för dyr för bolaget?! I vilket fall var det enligt mig orätt… så att säga! I efterhand kan man ju tycka att han gave dem exakt vad dem ville för att kicka ut honom genom att uttrycka sig helt fel och på ett opolitiskt sätt… fast han är ju en designer och inte en politiker och jag tycker att det han sa helt togs ut ur sitt sammanhang… men men… nu efter att ha gjort en comeback hos Oscar de la Renta 2013 hoppas jag att han kommer tillbaka på riktigt i alla fall!!!

Mer John Galliano info kan fås på Vogue‘s hemsida. ;o)

Xoxo Naim

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *