Vardagens inspiration och närvaro

1Vardagen är väldigt viktigt för inspirationen. Dagens kund-strategi analys. Inovatörer, trendsättare och trendföljare. Vem är viktigast och mest influerande idag?

2Jag funderar kring  hur min vardag hindrar mig från att blicka tillbaka. Jag har övat upp ett slags fokus där jag är väldigt närvarande i stunden,  även om man sitter på en bar på ett ”möte” med en framtida samarbets-partner. Eller på bussen efter träffen, då är jag ofta fortfarande kvar i mötet.
Kanske är det  dags att lära sig komma ur närvaron ibland och istället se tillbaka, begrunda och utvärdera samt jämföra med tidigare projekt och händelser.
Utvärdering är en mycket viktig bit i processen för att nå bättre resultat. Jag har hört att jag har ett strategiskt sätt att arbeta.
Det kan beror på min uppväxt, att växa upp i ett krigzon.
Jag minns då jag gick trean. Vi satt i  ett helt vanligt klassrum mitt i en lektion då gick krigslarmet satte igång. Alla elever rusade till  skolans skyddsrum. Skyddsrummet var byggt av massiv betong. Det var trångt, klaustrofobiskt.  Känslan var att man skulle komma att kvävas av trycket med raketfart. Detta var vardag i 9 år. kanske är detta något jag har med mig även idag i mitt arbete, att ständigt vara beredd och närvarande i stunden. Då jag gick femman stängdes alla skolor och de lät oss plugga genom tv-undervisning, riktigt kul tyckte jag… ;)
XX Naim

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *